Kérjük,

támogassa szervezetünket
közhasznú céljai elérésében!

Támogatás
Adomány

Hírlevél

Iratkozzon fel,
hogy elsőként értesíthessük
programjainkról!

Feliratkozás...
Hírlevél

Közös hang – a történelem, ahogyan nem gondoltál rá

Művészetekkel házasítjuk a történettudományt, hogy a gondolkodás mellett sokféle érzékszervet is mozgósíthassunk a múlt megértésére és elfogadására. A művészi nyelv a történelem új dimenzióit, új kontextusait segít fölfedezni, tágítja tudásunkat, közelebb hoz vagy eltávolít dolgokat, segítségével más módon is láthatjuk a történelmet.

Kezdeményezésünk tudomány és művészet egymást erősítő és kiegészítő hatására alapozó, egymásra reflektáló produkciókat kínál múzeumi, színházi vagy épp köztéri keretekben. Nemcsak szokatlan műfajtársításokat, szokatlan helyszíneket is ígérünk a tények szerelmeseinek.

A Közös hang közös kísérlet. Tudós, művész és közönség egymásra találására készülünk, és arra, hogy akik részt vesznek a programokban – legyenek alkotók vagy közönség –, azoknak segít másképp nézni a történelemre, és nemcsak a múltat, de a jelent is kicsit jobban fogják érteni.

Tudományos tárlatvezetés összművészeti produkcióban, összművészeti produkció tudományos tárlatvezetésben

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának tudásbázisára (kiállításaira, kutatásaira, műtárgyaira) épülő produkciók nagyszerű tudósokkal és művészekkel egy-egy performansz keretében elevenítik meg a kiállításokat, amelyeknek egyébként a közönség is része. Benne is lehet, kívül is maradhat, választása szerint.