Budapest –
a szakrális város


Idegenvezető-képzés

Részletek...
Az ismeretlen középkori Budavár


Legyen partnerünk
egy európai oktatási programban!

Részletek...
Krókusz Projekt

Hűlt helyek

Múltfaggató séták
Nyulak és apácák

Részletek...
Hűlt helyek

Hírlevél

Iratkozzon fel,
hogy elsőként értesíthessük
programjainkról!

Feliratkozás...
Hírlevél

Miért szervezünk konferenciákat?

A tényeken alapuló széleskörű, a másik álláspontjára nyitott párbeszéd hívei vagyunk. Konferenciáink fórumot kívánnak teremteni ilyen párbeszédre, a tudományos eredmények és álláspontok megismerésére és ütköztetésére, az egyetértés esélyének megteremtésére.

Szembenézés és párbeszéd

Ez minden konferenciánk alcíme. Minden tárgyalt témánk és megközelítési módunk a történelmi múlttal való szembenézés hiányának okaival és következményeivel foglalkozva, a közös szembenézést is segíti. Fontosnak tartjuk, hogy e tudományos fórumainkkal is kifejezzük: úgy gondoljuk, hogy csak a másik megismerésének, megértésének, elfogadásának szándékával és a másikkal való együttérzésen keresztül vezet járható út, azon kívül, csak életveszélyes szakadék létezik. Az őszinte szembenézés nemcsak a társadalom működőképességét befolyásolja, annak létfeltétele.

Konferenciáink nem csak tudományos fórumok

A meghívott tudósok, témájuk ismert és elismert szakértői közérthetően közvetítik a tudományos eredményeket. Az előadók nemcsak saját gondolataik kifejtésére, hanem a másik álláspontjának végiggondolására is igényt tartanak, az előadások egymásra is reflektálnak, segítik a közös gondolkodást. A hallgatóságot is bevonjuk a disputába. A konferenciák egyben beszélgetésre, vitára is fórumok. Mindenki szót kap, aki toleráns és nyitott. Aki nem akarja mindenáron lenyomni a másik torkán a maga álláspontját.

Civil programra hívjuk a konferenciaközönséget

A konferenciák környezete és minden, amit programjainkon tapasztalni lehet, közös gondolkodás eredményeképp jön létre. Szívesen várunk ebbe a munkába bárkit, akinek kedve van hozzá(nk), barátokkal, ismerősökkel, azok ismerőseivel, barátaival, családtagjaival együtt..., fiatalokat és idősebbeket egyaránt.

Eddigi konferenciáink

a szembenézés lehetőségeit, a rendszerváltás utáni időszak ez irányú hatását és egy konkrét dokumentumot, az Alaptörvény interpretációját vizsgálták.