Hűlt helyek

Múltfaggató séták
Középkori zsidó emlékek nyomában
a Várban és a Vár alatt

Részletek...
Hűlt helyek

Az ismeretlen
középkori Budavár


Idegenvezető kurzus 2019
a Budapesti Történeti Múzeum kutatóival

Részletek...
Az ismeretlen középkori Budavár

Közös hang

A történelem, ahogyan nem gondoltál rá
Tudományos tárlatvezetés összművészeti produkcióban,
összművészeti produkció tudományos tárlatvezetésben

Részletek...
Közös hang


Legyen partnerünk
egy európai oktatási programban!

Részletek...

Hírlevél

Regisztráljon,
hogy elsőként értesíthessük
programjainkról!

Regisztráció...

Közös hang – a történelem, ahogyan nem gondoltál rá

Művészetekkel házasítjuk a történettudományt, hogy a gondolkodás mellett sokféle érzékszervet is mozgósíthassunk a múlt megértésére és elfogadására. A művészi nyelv a történelem új dimenzióit, új kontextusait segít fölfedezni, tágítja tudásunkat, közelebb hoz vagy eltávolít dolgokat, segítségével más módon is láthatjuk a történelmet.

Kezdeményezésünk tudomány és művészet egymást erősítő és kiegészítő hatására alapozó, egymásra reflektáló produkciókat kínál múzeumi, színházi vagy épp köztéri keretekben. Nemcsak szokatlan műfajtársításokat, szokatlan helyszíneket is ígérünk a tények szerelmeseinek.

A Közös hang közös kísérlet. Tudós, művész és közönség egymásra találására készülünk, és arra, hogy akik részt vesznek a programokban – legyenek alkotók vagy közönség –, azoknak segít másképp nézni a történelemre, és nemcsak a múltat, de a jelent is kicsit jobban fogják érteni.

Tudományos tárlatvezetés összművészeti produkcióban, összművészeti produkció tudományos tárlatvezetésben

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának tudásbázisára (kiállításaira, kutatásaira, műtárgyaira) épülő produkciók nagyszerű tudósokkal és művészekkel egy-egy performansz keretében elevenítik meg a kiállításokat, amelyeknek egyébként a közönség is része. Benne is lehet, kívül is maradhat, választása szerint.